MENU

Rubio Referencer

Roxy de houten jurk

Projekttype:

Houten jurk

Steder:

Upper Hutt, New Zealand

Entreprenør:

James Henry Ltd Flooring

Beskrivelse

 Maak kennis met Roxy. Ietwat onbeschaamd en sensueel, met curves daar waar het hoort, handgemaakt door de vakmannen van James Henry Ltd flooring en Rubio Monocoat Nieuw-Zeeland.

Het WOW-verhaal

Roxy werd ontworpen als inzending voor de wedstrijd ‘World of WearableArt’, gekend als WOW. Deze vermaarde internationale ontwerpwedstrijd kan rekenen op honderden inzendingen uit alle uithoeken van de wereld.

Ze is door de preselecties geraakt, maar wist helaas de finale niet te halen. In eerste instantie heette ze Rubio, maar terwijl ze haar aan het maken waren noemden ze haar Roxanne en naar het einde toe Roxy. De jurk ziet er sober en eenvoudig uit aan de voorkant, met een meer complexe, gewaagde rug. De bloem en de ranken symboliseren groei en hergroei.

“We zijn hiermee enigszins afgeweken van houten vloeren en we hebben er talloze avonden en weekends aan gewerkt … Zouden we er opnieuw aan deelnemen? Daarop zeggen we volmondig ja, het is aanstekelijk.”


Rood beukenhout voor de jurk en gerecyclede Nieuw-Zeelandse rimu en gerecyclede jarrah voor de bonnet. Afgewerkt met Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector in de kleur ‘Poppy’.
back to top