MENU

Rubio Referencer

Shackpalace

År:

2018

Steder:

Byron bay, Australien

Beskrivelse

Rubio Monocoat is de referentie op het vlak van hoogwaardige en milieuvriendelijke houtbescherming. Dit is een van de redenen waarom Shackpalace voor Rubio Monocoat heeft gekozen. “We hebben Rubio Monocoat gebruikt omdat het geen VOS bevat, wat echt heel belangrijk is voor ons”, aldus Samara van Shackpalace Rituals.

VOS of vluchtige organische stoffen verwijzen naar de chemische stoffen die in de lucht verdampen nadat er olie werd aangebracht. Deze chemische stoffen zijn uiterst gevaarlijk voor zowel de mens als het milieu. Al van in het prille begin wist Rubio Monocoat dat ze geen product met een laag VOS-gehalte wilden gebruiken waarover nog discussie zou kunnen ontstaan, maar een olie wilden produceren met 0% VOS. Dit werd al beslist nog voor de wetgevende instanties in 2010 strenge emissienormen opstelden. Dit betekent dat het product zeer veilig is in gebruik en dat het eveneens veilig is voor het milieu, omdat de Rubio Monocoat-olie natuurlijke ingrediënten bevat.

“Het feit dat de olie geen VOS bevat, was echter niet de enige reden waarom Shackpalace voor Rubio Monocoat heeft gekozen”, legt Samara uit. “We houden ook van de mooie satijnen afwerking en van het feit dat de nerven en de kwaliteit van het timmerhout worden behouden, daar waar andere was de neiging heeft deze nerven te verbergen. Ook houden we van de diepte die de door ons gebruikte charcoal-kleur in de ruimte creëert. Bovendien is het als eenlaags systeem erg gemakkelijk aan te brengen, wat voor ons zeer handig was!”

Shackpalace is een architectenbureau onder leiding van Frank Macchia dat zich richt op het ontwerpen van bewuste huizen die ons ertoe aanzetten onze levenswijze te heroverwegen. Het kantoor beschikt tevens over een winkelpand, Shackpalace Rituals genaamd. Ze gaan met plaatselijke fabrikanten aan de slag om mooie, ambachtelijke voorwerpen en ingrediënten te ontwerpen. “Bij Shackpalace Rituals houden we van het idee om de rommel in onze huizen in te perken en onszelf te omringen met voorwerpen die ons het best dienen en ons inspireren vanwege de esthetiek, de duurzaamheid en het nut ervan.”

Hun visie sluit zeker en vast aan bij de visie van Rubio Monocoat. Duurzaamheid en een milieuvriendelijke, zuinige olie waren ook voor Rubio Monocoat van begin af aan prioriteiten. We waren dan ook verheugd om Shackpalace bij te staan bij hun oliekeuze.

Voor meer info over ons architectenbureau kunt u terecht op www.shackpalace.com en voor Shackpalace Rituals op www.shackpalacerituals.com.

Produkter

Farver

back to top